در حال بروز رسانی وب سایت هستیم.
از شکیبایی شما متشکریم

تفاوت و مقایسه ساعت مچی مکانیکی با کوارتز

تفاوت و مقایسه ساعت مچی مکانیکی با کوارتز
27 فروردین 1404 بدون نظر 5 دقیقه
اشتراک گذاری:

آنچه در این مطلب می خوانید :

ما در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت‌های کلیدی میان ساعت های کوارتز و مکانیکی بپردازیم تا با آگاهی از مزایا و معایب هر کدام بتوانید انتخاب مناسبی را در پیش داشته باشید.

ساعت های مکانیکی و ساعت های کوارتز در دنیای ساعت‌ها بیشترین محبوبیت را دارند به همین خاطر در صنعت ساعت سازی بیشتر از این فناوری استفاده می شود که البته هر کدام از آنها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند از یکسری معایب و مزایا برخوردارند. 

باید بدانید که انتخاب ساعت کوارتز یا ساعت مکانیکی به عوامل مختلفی از جمله سبک زندگی، بودجه و ترجیحات شما بستگی دارد تا با انتخاب بهترین گزینه بتوانید بیشترین سود را از ساعت مورد نظر خود بگیرید.

ما در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت‌های کلیدی میان ساعت های کوارتز و مکانیکی بپردازیم تا با آگاهی از مزایا و معایب هر کدام بتوانید انتخاب مناسبی را در پیش داشته باشید.

آشنایی با ساعت های مکانیکی

ساعت‌های مکانیکی از قدیمی ترین و پیچیده ترین فناوری‌های ساعت سازی هستند که با مجموعه‌ای از چرخ دنده‌ها، فلزها و اجزای مکانیکی کار می کنند به همین خاطر برای ادامه فعالیت خود به باتری نیاز ندارند


از ویژگی‌های ساعت مکانیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مکانیزم پیچیده: این نوع ساعت‌ها از یک فنر اصلی برای ذخیره انرژی استفاده می کنند که این فنر به وسیله کوک دستی یا از طریق حرکات طبیعی دست در مدل‌های اتوماتیک فشرده می شوند در نتیجه انرژی ذخیره شده به تدریج از فنر آزاد می شوند تا چرخ دهنده‌های داخلی فعالیت خود را شروع کنند با کمک این فرایند عقربه‌های ساعت حرکت می کنند. سیستم پیچیده ساعت‌های مکانیکی به مهارت، دقت و تخصص بالایی نیاز دارند تا بهترین و دقیق‌ترین عملکرد را به شما ارائه دهند.

دو نوع اصلی: ساعت‌های مکانیکی شامل دو نوع اصلی هستند یکی ساعت‌های دستی است که برای تنظیم نیاز به کوک روزانه دارند و دوم ساعت‌های اتوماتیک است که انرژی خود را از طریق حرکات مچ دست بدست می آورند.

مزایا استفاده از ساعت‌های مکانیکی:

دارای اصالت هنر و تاریخی هستند:

ساعت‌های مکانیکی تنها ابزارهایی برای سنجش زمان نیستند بلکه یک اثر هنری محسوب می شوند چرا که برای ساختن این نوع ساعت‌ها حکاکی‌های خاص و جزئیات ظریفی بکار می رود تا ساعت مچی مکانیکی را به یک کالای لوکس و لاکچری تبدیل کنند.

به باتری نیازی ندارند:

یکی از بهترین مزایای ساعت‌های مکانیکی عدم نیاز آنها به باتری است به همین خاطر ساعت شما همیشه آماده‌ی کار است.

از لحاظ کلکسیونی ارزش بالایی دارند:

این نوع ساعت مچی‌ها به ویژه مدل‌هایی که توسط برندهای مشهور ساخته می شوند ارزش و قیمت زیادی دارند به همین خاطر کسانی که به جمع آوری ساعت‌ها علاقه‌مند هستند می توانند با نگهداری از این ساعت‌ها به نوعی سرمایه گذاری ارزشمندی کنند.

دوام و عمر زیادی دارند:

در صورت مراقبت صحیح و رعایت یکسری نکات خاص شما می توانید از ساعت‌های مکانیکی تا سال‌ها استفاده کنید و آن را به عنوان یک میراث خانوادگی در نظر بگیرید.

عقربه‌ها حرکات نرم و پیوسته‌ای دارند:

 برخلاف ساعت‌های کوارتز که عقربه‌ها به صورت جهشی حرکت می کنند عقربه‌های ساعت‌ مکانیکی به صورت نرم و پیوسته حرکت می کنند تا جلوه‌ای طبیعی‌تر و زیباتر از نمایش زمان را به شما ارائه دهند.

معایب استفاده از ساعت مکانیکی:

به سرویس منظم نیاز دارند:

ساعت‌های مکانیکی به خاطر ساختار پیچیده‌ای که دارند، نیازمند سرویس و روغن کاری منظم هستند. به همین خاطر پیشنهاد داده می شود که ساعت مکانیکی خود را هر 3 تا 5 سال یکبار برای تنظیم و سرویس مجدد به پیش یک متخصص مهار و حرفه‌ای ببرید.

دقت کمتری نسبت به ساعت کوارتز دارند:

عوامل مختلفی مانند تغییرات دما، جاذبه، فرسایش قطعات داخلی و...باعث می شوند که ساعت‌های مکانیکی دقت کمتری نسبت به ساعت‌های کوارتز داشته باشند به همین خاطر ممکن است روزانه چند ثانیه عقب یا جلو بیافتند.

حساسیت بالایی دارند:

 این نوع ساعت‌ها به خاطر ساختار پیچیده‌ای که دارند نسبت به دیگر ساعت‌ها در برابر ضربه، گردوغبار، آب و هوا و تغییرات دما آسیب پذیر هستند در نتیجه در نگهداری و مراقبت از آنها باید دقت و توجه بیشتری داشته باشید.

وزن بالایی دارند:

چرخ دنده‌های فلزی بکار رفته در ساعت‌های مکانیکی باعث می شوند تا آنها سنگین‌تر از ساعت‌های دیگر باشند به همین خاطر این موضوع می تواند دست شما را در استفاده‌ی روزمره مورد آزار قرار دهد.

از قیمت بالایی برخوردار هستند:

دست ساز بودن ساعت‌های مکانیکی باعث شده است که هزینه بالایی داشته باشند چرا که در این ساعت از قطعات پیچیده‌ای استفاده می شود که نحوه قرار دادن آنها به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد این موضوع باعث می شود که خرید این ساعت‌ها برای همه افراد مقرون به صرفه نباشد.

آشنایی با ساعت‌های کوارتز:‌

ساعت‌های کوارتز برخلاف مکانیکی از فناوری‌های نوین تری برخورداراند این گونه ساعت‌ها از دهه 1960 به بازار معرفی شدند و با کمک یک کریستال و باتری فعالیت خود را آغاز می کنند. ساعت‌های کوارتز به گونه‌ای ساخته شده اند که دقت و عملکرد بالایی داشته باشند تا بدون نیاز به تنظیم روزانه همیشه نمایش دقیقی از زمان را به شما ارائه دهند.

مزایای استفاده از ساعت کوارتز:

دقت و عملکرد بالایی دارند:

 ساعت‌های کوارتز به خاطر استفاده از کریستال دقت بسیار بالایی دارند به همین خاطر میزان خطای آنها معمولا در حد چند ثانیه در ماه است در حالی که ساعت‌های مکانیکی ممکن ست در طول روز چند ثانیه تا چند دقیقه عقب و جلو بیافتند.

نگهداری آنها آسان‌تر است:

 برخلاف ساعت‌های مکانیکی که به سرویس و تنظیم مداوم نیاز دارند ساعت‌های کوارتز به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نگهداری آنها هزینه و زمان کمتری داشته باشند به طوری که تنها چیزی که نیاز به تعویض دارند باتری ساعت، آن هم هر چند سال یکبار است.

از مقاومت بیشتری در برابر شرایط محیطی برخوردارند: 

ساعت‌های کوارتز از قطعات مکانیکی زیادی استفاده نمی کنند به همین خاطر برخلاف ساعت‌های مکانیکی در برابر عواملی نظیر تغییرات دما، گردوغبار و ضربه مقاوم‌ تر هستند این ویژگی می تواند برای استفاده روزمره انتخاب مناسبی باشد.

بدون صدا به فعالیت خود ادامه می دهند:

ساعت‌های مکانیکی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که شما صدای تیک تاک عقربه‌های ساعت را می شنوید در حالی که ساعت‌های کوارتز عملکردی بدون صدا دارند به همین خاطر برای کسانی که به صدا حساس هستند انتخاب ایده آلی است.

از وزن کمتری برخوردار هستند:

ساعت‌های کوارتز از چرخ‌دنده‌های مکانیکی در ساختار خود استفاده نمی کنند به همین خاطر برای کسانی که به راحتی و سبکی ساعت اهمیت زیادی می دهند گزینه مناسبی است.

معایب استفاده از ساعت‌های کوارتز:

ارزش کلکسیونی ندارند:

ساعت‌های کوارتز معمولا ارزش سرمایه گذاری و کلکسیونی ندارند و در طول زمان به ارزش آنها افزوده نمی شود چرا که برخلاف ساعت‌های مکانیکی از ساختار پیچیده و هنر مهندسی خاصی برخوردار نیستند.

به تعویض باتری نیاز دارند:

یکی از معایب اصلی استفاده از ساعت‌های کوارتز تعویض باتری است که بسته به کیفیت ساعت و نوع باتری مدت زمان تعویض آن بین 1 تا 5 سال متغیر است.

تحت تاثیر میدان‌های مغناطیسی قرار می گیرند:

میدان‌های مغناطیسی قوی می توانند بر روی عملکرد ساعت شما تاثیر منفی بگذارند به همین خاطر امروزه برخی مدل‌های پیشرفته دارای یک محافظ ضد مغناطیسی هستند تا اختلالی بر روی عملکرد ساعت کوارتز ایجاد نشود.

در نتیجه:

ساعت‌های مکانیکی و کوارتز هر کدام جایگاه ویژه‌ای در صنعت ساعت سازی دارند که بسته به نیاز و سبک زندگی شما یکی از این دو نوع می تواند انتخاب بهتری باشد ما در این مقاله سعی کردیم شما را با مزایا و معایب ساعت‌های کوارتز و مکانیکی آشنا کنیم تا با بررسی هر یک بتوانید بهترین ساعت را که با سلیقه و نیازتان همخوانی دارد، انتخاب کنید.

برای ثبت دیدگاه، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید